Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Zöldséges tempura

Vendégváró falatok

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Zöldséges tempura
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 45 Perc

Szükség lesz még Floralys konyhai törlőpapírra is.

Elkészítés:

A cukkinit és padlizsánt megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, ezeket nagyságtól függően félbe vagy negyedekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk. Az újhagymát is megtisztítjuk, és 6 cm hosszú darabokra vágjuk.

Olajat hevítünk egy lábasban, míg a beledugott főzőkanál nyelén hólyagocskák képződnek és elindulnak felfelé.

A tojást 250 ml hideg vízzel összevegyítjük. Lisztet, keményítőt, sütőport és 1/4 teáskanál sót adunk hozzá, és sima, folyékony tésztát keverjük. A zöldségdarabok adagonként megforgatjuk a tésztában és a forrón olajban nagyságuktól függően 3-5 percig sütjük, mígnem aranyszínűek és ropogósak nem lesznek. Ha, kész, ezeket konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük, és mártogatáshoz szójaszósszal szervírozzuk.

Tipp: Aki szereti, süthet kiolvasztott konyhakész garnélafarkat is.