Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Wokos pirított üvegtészta spenóttal és sertéshússal

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 Perc
(6)
Elkészítési idő
Nehézség
6 Pontszám
Wokos pirított üvegtészta spenóttal és sertéshússal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Az üvegtésztát kb. 5 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük (amíg teljesen áttetszővé válik, és megpuhul), leszűrjük. Közben megpucoljuk, és gyufaszálra szeleteljük a sárgarépát és az újhagymát.
A spenótot megpucoljuk, egy szűrőben a tészta főzővizébe mártjuk néhány másodpercre, amíg összeesik. Kivesszük, bő vízben átöblítjük, alaposan kinyomkodjuk.

Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítünk 2 evőkanál olajat, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát. Beletesszük a darált sertéshúst, és néhány percig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk.
Erősre felvesszük a hőfokot, és a húshoz adjuk a zöldségeket. Dobva-rázva pirítjuk, végül hozzáadjuk a leszűrt üvegtésztát, ezzel is még pár percig pirítjuk.

Egy kis tálkában elkeverjük a szójaszószt, szezámolajat, chiliszószt és nádcukrot, amíg a cukor felolvad.
Ráöntjük a tésztára, hozzáadjuk a szezámmagot vagy a finomra aprított kesudiót, és pár másodpercig sütjük.