Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Wok-os fűszeres sült rizs grillezett gombával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Wok-os fűszeres sült rizs grillezett gombával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A gombákat félbe- vagy negyedekbe vágjuk, és egy alufóliával bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük egy evőkanál szójaszósszal és olajjal, majd kb. 5 perc alatt aranyszínűre sütjük, hogy feszes maradjon az állaga. Közben egy nagy wokot vagy serpenyőt felhevítünk, és az olajon lepirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymát és kevés szójaszószt teszünk rá. Ha megpirult, áttesszük egy edénybe, amíg a rizst készítjük. A (lehetőleg hideg) főtt rizst a wokban erős lángon megpirítjuk. Amikor enyhe színt kezd kapni, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, a lereszelt fokhagymát és gyömbért. Szójaszósszal ízesítjük, majd hozzákeverjük a pirított darált húst. Felverjük a tojásokat, és a forró rizsre öntjük, folyamatosan kevergetve rádermesztjük. A grillezett gombával tálaljuk, a tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével, chilipaprikával és ropogós hagymával.