Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Vaddisznóragu diós-fűszeres tésztával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

180 Perc
(8)
Elkészítési idő
Nehézség
8 Pontszám
Vaddisznóragu diós-fűszeres tésztával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 180 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Vaddisznóragu
Egy evőkanál sertészsíron, lassan és meglehetősen hosszan pirítjuk, inkább konfitáljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Ha a hagyma szép aranysárga, feljebb vehetjük a hőfokot. Hozzáadjuk a vaddisznóhúst, erős lángon pirítjuk, ha kellően megpirult, hozzátesszük az időközben apróra vágott száraz fűszereket, valamint mustárt, paradicsompürét, kevés sót és a lekvárt. Néhány percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a vörösbort, amit teljes mértékben visszaredukálunk. Megvárjuk, amíg a hús újra pirulni kezd, utána kevés vizet adunk hozzá, és innentől kezdve mindig csak kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára a húst. Amikor a hús majdnem megpuhult, citrom- és narancshéjat reszelünk rá, és megvárjuk, amíg az utolsó adag víz is elpárolog a raguról. Nem jó, ha „rövid lé” veszi körül a húst, jobb, ha inkább fényes, sűrű, és szinte körbevonja a húskockákat.

Tészta
Lobogó, sós vízben főzzük a tésztát a csomagoláson jelzett időponthoz képest két perccel rövidebb ideig. Közben összeaprítjuk a diót, valamint finomra vágjuk a petrezselymet is. Ha elkészült a tészta, leszűrjük, majd kevés sertészsírral egy serpenyőben pirítjuk. A legvégén adjuk hozzá a kakukkfüvet, a diót és a petrezselymet. Elkeverjük, összerázzuk, azonnal tálaljuk.

Tálalás
A forró, vaj puha vaddisznóragut a diós tésztával tálaljuk. Frissen reszelünk még rá egy kis citrom- és narancshéjat, hogy finom friss legyen az illata és az íze is.