Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Túrószuflé forró málnaöntettel

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Túrószuflé forró málnaöntettel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A málnaöntethez a málnát felengedjük, egy lábasban kevés vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a citromlevet. Botmixerrel pürésítjük, majd átpasszírozzuk, hogy eltávolítsuk a magjait.
A szufléhoz a tojássárgáját elektromos keverővel krémesre keverjük a túróval, a vaníliarúd kikapart magjaival, a zöld citrom reszelt héjával és a porcukor felével. Végül hozzákeverjük az étkezési keményítőt is.

A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, amikor már félig kemény, hozzáadjuk a porcukor másik felét. Óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, és hat kivajazott, porcukorral megszórt, 1,5 dl-es szuflétálkába töltjük, kb. az edények 2/3-áig. Tepsibe állítjuk, amelybe forró vizet töltünk, beleállítjuk a tálkákat, és 180 °C-on kb. 18–20 percig sütjük. Forró málnaöntettel tálaljuk.