Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza a receptekhez

Túrókrémes profiterol csokoládéöntettel

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

45 Perc
(2)
Elkészítési idő
Nehézség
2 Pontszám
Túrókrémes profiterol csokoládéöntettel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 45 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Az égetett tésztához a tejet egy lábosban felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat és egy csipet sót adunk hozzá. Egy kézi habverővel folyamatos kavargatás közben hozzáadjuk a finomlisztet, és csomómentesre keverjük. Akkor jó, amikor elválik az edény falától. Egy-két percig még kevergetjük, szárítjuk, majd levesszük a tűzhelyről, és néhány percig pihentetjük, hogy hűljön. Siettethetjük a folyamatot, ha robotgéppel kicsit átmozgatjuk a masszát. Amikor a massza kissé kihűlt, elektromos kézi habverővel egyesével belekeverjük a tojásokat a tésztába. Az elkészült masszát habzsákba töltjük, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe kis fánkokat nyomunk belőle. Minden fánkocska között hagyjunk helyet, mert sülés közben megdagadnak.

210 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük - nagyon fontos, hogy nem szabad közben kinyitni a sütő ajtaját - majd ha letelt a sütési idő, még a kikapcsolt sütőben hagyjuk 10 percig. A fánkokat lehűtjük, kalapjukat levágjuk. A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd megtöltjük vele a fánkok belsejét. A csokoládéöntethez felmelegítjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a finomra aprított csokoládét és felolvasztuk. A profiterolt a csokoládészósszal tálaljuk.

Ha meghoztuk a kedvét még több recepthez, figyelmébe ajánljuk további desszert receptjeinket!