Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Tépett sült csirke, rizibizivel és salátával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Tépett sült csirke, rizibizivel és salátával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A csirkecombokat sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és bedörzsöljük a fűszerekkel. Egy óra alatt készre sütjük. Kissé lehűtjük, majd a húst lefejtjük a csontról. (A csontból remek ízű alaplevet főzhetünk!)

A rizshez az olvasztott vajon megfuttatjuk a fűszereket, majd hozzáadjuk a rizst, amit előtte nagyon alaposan átöblítettünk (ha ezt a lépést kihagyjuk, ragacsos lesz a keményítő miatt). Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, majd 15 percig főzzük. A főzési idő vége előtt 3 perccel hozzákeverjük a zöldborsót. A lábast leterítjük egy tiszta konyharuhával, és szorosan rátesszük a fedőt. Így a rizs gőzét felveszi, és a szemek pergősek lesznek. Tálalás előtt hozzákeverjük a zöldfűszereket és a ropogós hagymát, valamint a tetejére halmozzuk a tépett csirkecombot.

Az ecetből, mézből, sóból, és olajból öntetet készítünk, és összeforgatjuk vele a nagyobb darabokra szedett salátát.