Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Tejfölös-juhtúrós csusza pirított sertéshússal és karamellizált hagymával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

107 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Tejfölös-juhtúrós csusza pirított sertéshússal és karamellizált hagymával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 107 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

1. Először a karamellizált hagymát készítjük el, mert ez tart legtovább: a vaj és az olaj keverékén, lassú tűzön üvegesre dinszteljük a hagymát. Megsózzuk, majd alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, és lassan, kíméletesen, folyamatosan kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk a hagymát. Ez összesen majdnem egy órát fog tartani. Cukrot nem kell hozzáadni, a hagyma a saját cukortartalmától karamellizálódik, édes, krémes és puha lesz. A hagymát előre is elkészíthetjük, akár nagyobb mennyiségben is, mert hűtőben, zárt edényben néhány napig eltartható.

2. Elkészítjük a húst: 2–3 evőkanál olajon, 1–2 gerezd fokhagymával, 2–3 evőkanál vízzel puhára pároljuk, sóval, borssal ízesítjük. A brindzát simára keverjük a tejföllel, ezáltal önthető, de sűrű krémet kapunk. (Ha túl sűrű, kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.)

3. A fodros nagykockát sós vízben tíz perc alatt kifőzzük, majd elrendezzük egy lapos tányéron. Meglocsoljuk a tejfölös-brindzás öntettel, rákanalazzuk a húst és a karamellizált hagymát. Kis lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a paprikát, néhány másodpercig állni hagyjuk, hogy átvegye a színét, végül a kész ételre locsoljuk.