Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Tavaszváró fondü

Egyéb

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Tavaszváró fondü
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Lereszelem a sajtokat. Egy vastagfalú lábasban (vagy ha van, fondüedényben) felmelegítem a bort (picit gyöngyözzön, de ne forrjon). Hozzáadom az egyik gerezd fokhagymát (aprítva), a reszelt sajtokat, és felolvasztom állandó keverés mellett. Amikor teljesen felolvadt a sajt (kb. 5-6 perc), a szószba keverem az egy kupica pálinkában feloldott kukoricakeményítőt, egy-két percet rotyogtatom. Ízlés szerint frissen őrölt borssal és szerecsendióval fűszerezem.

Ha külön lábasban csináltam, akkor most átöntöm a szószt a fondüedénybe, amelyet előtte a másik gerezd fokhagymával bedörzsöltem. A hőfokot fondükészüléktől függően szabályozom, alapvetően alacsonyan tartom.

Mindenfélét mártogatunk bele, és komoly mennyiségű száraz fehérborral fogyasztjuk.

Ha meghoztuk a kedvét még több recepthez, figyelmébe ajánljuk további német/osztrák receptjeinket!