Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Tavaszi zöldséges rizs sütőben sütve

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(9)
Elkészítési idő
Nehézség
9 Pontszám
Tavaszi zöldséges rizs sütőben sütve
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Válasszunk sok-sokféle tavaszi zöldséget, lehetőség szerint kerüljük a gyökérféléket ennél az ételnél!

Nem igazán van szabály, milyen zöldségekkel készítsük, lényeg, hogy változatos legyen!

Egy szélesebb, laposabb lábast válasszunk, amiben erős tűzön megpirítjuk a zöldségeket. Mehet minden zöldség vegyesen! És egy kis fokhagyma is. Adjunk hozzá csurranásnyi fehérbort, ha elpárolgott, adjuk hozzá a rizst, majd sózzuk meg, ízesítsük friss rozmaringgal.

Pár percig forgassuk össze, majd öntsük fel a rizs mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel. Egy sütőpapírból vágott kis kerek „tetővel” takarjuk le az ételt szorosan, nyomkodjuk bele a tetejébe, és tegyük 170 Celsius-fokos, előmelegített sütőbe kb. 10-12 percre, míg a rizs megpuhul, kissé el is kezd pirulni.

Ha elkészült, azonnal, forrón tegyük az asztalra, de előtte keverjünk hozzá egy kis friss petrezselymet, medvehagymát vagy újhagyma zöldjét!