Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Tavaszi tekercs

Egyéb

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 Perc
(6)
Elkészítési idő
Nehézség
6 Pontszám
Tavaszi tekercs
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A töltelékhez egy nagy tálban összekeverjük a darált húst, a reszelt sárgarépát, az újhagymát, fokhagymát, gyömbért, végül hozzáadjuk a beáztatott, felpuhított üvegtésztát, a tojásfehérjét és a szójaszószt.

A réteslapot két-két rétegre szétválasztjuk és olajjal megkenjük; a többit közben nedves konyharuha alatt tartjuk, hogy ne száradjon ki. Téglalapokat vágunk, az alsó harmadukba helyezzük a tölteléket, és vékony, szivar alakú hengereket formázunk. Forró olajban ropogósra sütjük, konyhai papírtörlőn leitatjuk.

Háromféle szósszal tálaljuk:

  1. A szójaszószt összekeverjük a zöldcitrom levével és kis mézzel.
  2. Édes chiliszósszal.
  3. Mangós öntettel, amihez kikeverjük a majonézt és a tejfölt egy kevés csípős mangóchutney-val.

Fejessaláta-levelekkel fogjuk meg a forró tekercseket, így mártogatjuk a szószokba.