Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Sütőben sült steakburgonya, házi ketchup

Saláták és köretek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

75 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Sütőben sült steakburgonya, házi ketchup
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 75 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A ketchupot hetekkel előre is elkészíthetjük, lezárva akár fél évig is eláll. Egy nagy lábasba tesszük a paradicsomszószt, a hámozott, magozott paradicsomot, a meghámozott, kicsumázott, feldarabolt almát, a felszeletelt hagymát, a cukrot, ecetet, Cayenne-borsot, szegfűborsot, oregánót és a sót. Kb. 1 óráig főzzük, amíg a hagyma és az alma teljesen megpuhul benne. Ekkor botmixerrel az egészet pürésítjük, majd további 30–45 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Sterilizált üvegekbe töltjük. Azonnal is fogyasztható, de még finomabb, ha néhány hétig pihen.

A burgonyát megmossuk és alaposan megszárítjuk. Héjastul, hosszában cikkekre vágjuk. Egy uzsonnázótasakban összeforgatjuk az olajjal és a fűszerekkel, sóval, borssal, majd egy sütőpapírral borított tepsire szórjuk. 220 °C fokos sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük.