Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza a receptekhez

Sütőben sült tejszínes-zöldséges csirkecomb

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

45 Perc
(10)
Elkészítési idő
Nehézség
10 Pontszám
Sütőben sült tejszínes-zöldséges csirkecomb
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 45 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

A csirkecombokat félbevágjuk, a csontok mentén hosszában bevágjuk a húst, hogy könnyebben átsüljön.

Vastagabb falú öntöttvas vagy kerámia edényben (aminek van teteje is) kevés olajat hevítünk.

Közben besózzuk a combokat, lisztbe hempergetjük, majd a forró zsírban szép aranybarnára sütjük őket. Ha elkészültek, vegyük ki és pirítsuk meg az edényben a vegyes zöldségeket.

Ha a zöldségek is megpirultak, adjunk hozzá egy kis vajat, várjuk meg, míg felhabzik, majd öntsük fel fehérborral, és pároljuk teljesen vissza, amíg a bor teljesen eltűnik. Adjunk hozzá egy kis vizet és tejszínt, ízesítsük sóval. Forraljuk fel, kóstoljuk meg, és ha jó ízű, tegyük vissza a combokat. Ha újra felforrt, fedjük le, tegyük 180 fokos, előmelegített sütőbe 20 percre, míg a combok és zöldség megpuhulnak.

A 20 perc alatt könnyedén el tudunk készíteni egy kis basmati rizst, amit közel kétszeres mennyiségű vízben főzünk puhára, és a végén egy kis vajjal átfényezünk.

Ha elkészült a csirke, frissen vágott petrezselyemmel és pár csepp citromlével, citromhéjjal frissítjük. Készítsünk mellé egy könnyű salátát is, amihez keverjünk össze 4-6 marék madársalátát és 2 darab 1 x1 cm-es kockára vágott tojásparadicsomot, citromléből és napraforgóolajból adjunk hozzá dresszinget. Azonnal tálaljuk.

Ha meghoztuk a kedvét még több recepthez, figyelmébe ajánljuk további francia receptjeinket!