Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Spagetti szicíliai paradicsomos pesztóval

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

20 Perc
(3)
Elkészítési idő
Nehézség
3 Pontszám
Spagetti szicíliai paradicsomos pesztóval
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 20 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A tésztát sós, lobogó vízben al dente állagúra főzzük, figyeljünk oda, hogy ne főzzük túl.
Miközben fő a spagetti, elkészítjük a szicíliai pesztót. Ehhez a paradicsomokat meghámozzuk és kimagozzuk (zöld csumáját kivágjuk, majd a domború oldalán éles késsel keresztet vágunk, fél percre forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját. A magját és levét kiskanállal szedjük ki. Utóbbit ne dobjuk ki, salátaöntetekben, levesekben nagyszerű szolgálatot tesz, hiszen tele van ízzel.)

A meghámozott mandulát száraz serpenyőben arany színűre pirítjuk, majd kissé lehűtjük.
Aprítógépbe tesszük a kimagozott paradicsomokat, a mandulát, a fokhagymagerezdeket, a bazsalikomot, a sót és az olívaolajat. Pürésítjük.

A kifőtt tésztát összekeverjük a pesztóval, adhatunk hozzá egy-két kanállal a tészta főzővizéből. A tetejére parmezánforgácsot és friss bazsalikomleveleket szórunk.