Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Spagetti pirított kelkáposztával és baconnel

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Spagetti pirított kelkáposztával és baconnel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A tésztát forró, lobogó, sós vízben feltesszük főni, és “al dente állagúra”, vagyis “fogkeménységűre” főzzük. Amíg fő, elkészítjük a feltétet. Teljesen forróra hevítjük a serpenyőt (vagy wokot), amikor szinte füstöl, zsiradék nélkül rádobjuk a baconkockákat, ropogósra és pirosra sütjük, majd kivesszük. Az edénybe 2–3 ek. olajat öntünk, amikor forró, rádobjuk a hagymát és a kelkáposztát. Néhány percig dobva-rázogatva pirítjuk, amíg kissé összeesik, a széle megpirul, valamint enyhén karamellizálódik. Sózzuk és borsozzuk. A kész tésztát leszűrjük, hozzákeverjük a pirított kelkáposztát, és amíg forró, rádobjuk a gorgonzolát, amely ráolvad, a bacont, a petrezselymet és a pirított mogyorót. Összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.