Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Sós túrógombóc ropogós rozsoskenyér-morzsával, fokhagymás tejföllel, kaporral és magvakkal

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Sós túrógombóc ropogós rozsoskenyér-morzsával, fokhagymás tejföllel, kaporral és magvakkal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Túrógombóc
A tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral és csipet sóval. Hozzáadjuk az áttört túrót, búzadarát, felvert tojásfehérjét. Óvatosan elkeverjük, ezzel kész is a tészta,
20 percig pihentetjük a hűtőben. A tálalás pillanatában formázunk belőle gombócokat, a gombócokat lisztbe forgatjuk, végül forrásban lévő, sós vízben főzzük, amíg feljön a víz tetejére, plusz néhány percig.

Ropogós morzsa és tejföl
A rozsos kenyér héját levágjuk, a belsejét kézzel rusztikus darabkákra tépkedjük, majd kevés, habzó vajban ropogósra sütjük. Ha elkészült, szűrőbe, majd kéztörlő papírra tesszük a kenyérdarabkákat, hogy a felesleges vaj eltávozzon. A tálalásig nincs dolgunk vele, félretehetjük.
A tejfölt megsózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymával ízesítjük, csurranásnyi olívaolajat is keverünk hozzá, majd hűtőbe tesszük tálalásig.

Tálalás
Gombócokat formázunk a pihentetett túrótésztából, lisztbe hempergetjük, majd gyöngyöző, sós vízben készre főzzük. Közben egy mélytányér aljára kanalazunk a tejfölből, és a tejfölbe ültetjük a forró gombócokat. Bőségesen megszórjuk a pirított, rozsos kenyérrel, valamint a vegyes, pirított magvakkal és a frissen vágott kaporral.