Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Sós-édes, amerikai mogyoróvajas keksz

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Sós-édes, amerikai mogyoróvajas keksz
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A puha vajat és a nádcukrot elektromos kézi keverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, a két tojást, végül a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Összekeverjük. A masszába keverjük az egész mogyorót is. Két tepsit leterítünk sütőpapírral, és egyforma méretű – körülbelül pingponglabdányi – golyókat adagolunk. Ezt legegyszerűbben egy fagyiadagoló kanállal tudjuk megtenni, így biztos, hogy minden adag egyforma lesz. A golyók között hagyjunk legalább 3–4 cm-nyi helyet, mert a kekszek elterülnek majd. A golyókat nedves kézzel koronggá lapítjuk, a tetejüket megszórjuk a durva szemű sóval. A keksz két sütőlapra fér, de lehet egyszerre sütni. 16–17 percig sütjük.