Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Sonkás-tejfölös tészta, lágyan sült tojással

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(83)
Elkészítési idő
Nehézség
83 Pontszám
Sonkás-tejfölös tészta, lágyan sült tojással
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Egy nagy fazék vizet felteszünk főni a tésztának, közben a sonkát apró kockákra vágjuk.
Ha felforrt a víz, sózzuk és kifőzzük benne a tésztát, ügyeljünk, hogy két perccel kevesebb ideig főzzük, mint amit a zacskón található instrukció mutat!
Ha elkészült, szűrjük le, öblítsük le langyos vízzel, locsoljuk meg egy kis olajjal, hogy ne tapadjon össze, majd adjuk hozzá a sonkát, a tejfölt, a finomra vágott petrezselymet és az egész tojást, majd lazán keverjük össze.
Ha kissé száraznak találjuk, vagy a tészta szívja magába a tejfölt, egy pici tésztafőző lével lazíthatjuk!
Ízesítsük sóval és borssal. Legyen szaftos, jó ízű és a tojásos tejföl mindenhol vonja be a tésztát.

Tegyük öntött vas vagy porcelán edénykékbe, célszerű egy adagos edénykéket választani.
A tészta közepébe készítsünk egy kis fészket, amibe beleültetünk egy-egy egésztojást, ügyeljünk, hogy a sárgája maradjon egészben!
Tegyük 200 Celsius-fokos sütőbe néhány percre, míg a tojások „remegősre” sülnek, a sárgájuk maradjon krémesen folyós!

Forrón tálaljuk, mellé adhatunk egy kis ecetes-csípős paprikás madársalátát is, hogy friss és pikáns legyen! Az ecetes, csípős paprikás dresszinghez ízlés szerint keverjünk hozzá ecetet, cukrot, olajat.