Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Sertéssült egyben krémes zellerpürével és sült kelbimbóval

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

120 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Sertéssült egyben krémes zellerpürével és sült kelbimbóval
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 120 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan megkenjük a pestóval. Egy frissentartó-fóliára helyezzük a baconszeleteket, rátesszük a húst, és szorosan betekerjük. A fóliát eltávolítjuk róla, és kb. 1 óra alatt készre sütjük a húsokat.

Közben elkészítjük a két köretet. A zellert meghámozzuk, felkockázzuk, majd az alaplében és a tejben teljesen puhára főzzük. Botmixerrel simára pürésítjük, végül hozzáadjuk a mascarponét. A kelbimbókat félbevágjuk, összeforgatjuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, végül a vágott felükkel lefelé egy nagy tepsire tesszük, és 200 °C-on kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Tálalás előtt meglocsoljuk a balzsamecetkrémmel. A sült húst szeletelés előtt legalább tíz percig pihentetjük.