Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Sertésburger mézes mustárral és ropogós hagymakarikákkal

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Sertésburger mézes mustárral és ropogós hagymakarikákkal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Mézes mustár
A mustárt és a mézet összekeverjük, majd kevés frissen őrölt borsot, csipet sót, fél gerezd reszelt fokhagymát adunk hozzá. Félretesszük, a tálalásnál fogjuk csak felhasználni.

Sertésburger
A lila hagymát először félbe, aztán vékony szeletekre vágjuk, majd kis vajon megpirítjuk, kevés cukorral, sóval és balzsamecettel pácoljuk. Forró serpenyőben, egy kevés olajban pirítjuk meg mindkét felét a szeletelt szalonnával együtt. Ha kellően megpirult a szalonna, kivesszük, a tálalásig félretehetjük. A paradicsomot karikákra vágjuk, a madárbegysalátát átnézzük, kiválogatjuk, megmossuk, konyharuhán hagyjuk kicsit száradni.
A darált sertéshúst sózzuk, borsozzuk, kezünkkel gombócokat formázunk, majd kilapítgatjuk, vagy egy korong alakú formával készítjük el a húspogácsákat. Akkor jó a húspogácsa, ha a vastagsága legalább 2–3 cm, átmérője 10 cm, a súlya pedig kb. 15–18 dkg! A serpenyőben elősütjük minden oldalát, és előmelegített, 200 °C-os sütőben 5–6 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, félbevágjuk a császárzsemléket, minden vágott oldalát megvajazzuk, serpenyőben kissé megpirítjuk, ha megpirult, enyhén nedves konyharuhába tekerve tartjuk langyosan a tálalásig.

Ropogós hagymakarikák
A vöröshagymából éles késsel kb. fél cm vastagságú karikákat vágunk, majd a kezünkkel korongjaira szedjük. Először lisztbe, aztán tojásfehérjébe, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró napraforgóolajban aranybarnára sütjük.

Tálalás
A zsemle alsó felét megkenjük majonézzel, rátesszük a hamburgerhúst, a pirított szalonnát, majd ráhalmozzuk a gorgonzola sajtot, a balzsamecetes lila hagymát, koktélparadicsomot, madársalátát, és gazdagon kanalazunk a zöldségek tetejére a mézes mustárból is. Végül rátesszük a zsemle tetejét is. A forró, ropogós hagymakarikákkal tálaljuk, külön edénykében kínáljuk a mézes mustárt is.