Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Ropogós tésztával burkolt, vadas vaddisznóragu

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

180 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Ropogós tésztával burkolt, vadas vaddisznóragu
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 180 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A húst alaposan megszárítjuk konyhai papírtörlővel, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy öntöttvas lábast, amit a sütőbe is lehet tenni, szárazon felforrósítunk, beletesszük az olajat és a vajat. Hozzáadjuk a húskockákat, amiket minden oldalukon néhány percig körbepirítunk. Hozzáadjuk a hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Felöntjük 1,2 liter vízzel (esetleg szárnyas- vagy zöldségalaplével, ha van), hozzáadjuk a felszeletelt citromot, babérlevelet és a borókabogyót, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és a sütőben addig pároljuk, amíg a hús teljesen puha, omlós lesz, kb. 2 óráig. Kivesszük a húsdarabokat, a babérlevelet és a citromot eltávolítjuk, a húst letakarva félretesszük.

A zöldségek egyharmadát robotgépbe tesszük, és annyi lével öntjük fel, hogy közepesen sűrű mártást kapjunk. Visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, végül citromlével és kevés cukorral ízesítjük. Hozzákeverjük a húst. Egy hőálló tálat (vagy több kicsit) kissé kivajazunk, majd beletesszük a kész ragut, mártásával együtt. Ráillesztjük a formájára vágott leveles tésztát, a szélét alaposan lenyomkodjuk, a tetejét megkenjük egy felvert tojással, majd 200 °C-os sütőben, kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.