Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Ropogós fetasajtos tekercs

Előételek

Vendégváró falatok

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

20 Perc
(2)
Elkészítési idő
Nehézség
2 Pontszám
Ropogós fetasajtos tekercs
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 20 Perc
Információ a további időkről:

plusz a sütés és a pihentetés időtartama

Szükség lesz még Aromata sütőpapírra is.

Elkészítés:

A lisztet, 2 evőkanál olajat, tojást, 1/4 teáskanál sót és kb. 6 evőkanál hideg vizet sima tésztává gyúrjuk. Golyóvá formázzuk, vékonyan beecseteljük némi olajjal és lefedve 20 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.

A petrezselyem levélkéit letépkedjük és felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk és szétnyomjuk. A fetasajtot szétmorzsoljuk, a petrezselyemmel, fokhagymával, tejföllel, oregánóval és porpaprikával összedolgozzuk.

A tésztát meglisztezett tiszta konyharuhán nagyon vékonyra nyújtjuk (kb. 40 x 50 cm) és 10 hosszúkás háromszögre vágjuk. Némi tölteléket teszünk a rövid oldalukra, az oldalakat könnyedén belenyomjuk és a hegye felé hosszúkás hengerré göngyöljük. Ezután sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, némi olajjal beecseteljük, és előmelegített sütőben 200 °C fokon 25-30 perc alatt ropogósra sütjük. A sütési idő felénél olajjal újra beecseteljük. Forrón vagy langyosan szervírozzuk.