Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Rakott, lecsós-burgonyás tarja tejföllel és tojással

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

70 Perc
(5)
Elkészítési idő
Nehézség
5 Pontszám
Rakott, lecsós-burgonyás tarja tejföllel és tojással
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 70 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Lecsó
A füstölt császárszalonnát kevés sertészsíron kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott TV paprikát, sózzuk, majd pár evőkanál vizet adunk hozzá, bőségesen megszórjuk fűszerpaprikával, és néhány perc alatt ressre (félkemény) pároljuk. Beletesszük a kockákra vágott paradicsomot és karikákra vágott kolbászt is. Néhány percig rotyogtatjuk, megkóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk. Nem szükséges teljesen puhára párolnunk, mert hosszú időt fog majd még a sütőben tölteni! Az összeállításig félretehetjük.

Összeállítás, tálalás
A tarjákat enyhén sózzuk, és tűzforró serpenyőben mindkét oldalukat sertészsíron megsütjük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk, és tojásszeletelővel felkarikázzuk. A burgonyát vékonyra gyaluljuk, és kevés zsíron megsütjük. Ha elkészültünk mindennel, nincs más dolgunk, mint porcelántálban összeállítani az ételt.
Az edény aljára lecsót teszünk, egyenletesen eloszlatjuk, majd rétegezzük főtt tojással és pirított burgonyával. Ezt követően az elősütött (és felszeletelt) tarját tesszük rá, majd egy újabb réteg lecsót, tojást, végül burgonyát. A tetejét bőségesen meglocsoljuk tojással és reszelt fokhagymával kikevert tejföllel. 180 °C-os, előmelegített sütőben sütjük 30–40 percet, amíg a tejföl a tetején gyönyörűen meg nem sül. Forrón tesszük az asztalra!