Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Pirított szójás sertésszűz csíkok sobatésztával, jégcsapretekkel

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 Perc
(5)
Elkészítési idő
Nehézség
5 Pontszám
Pirított szójás sertésszűz csíkok sobatésztával, jégcsapretekkel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

A retket vékony csíkokra vágjuk, ízesítjük egy kevés cukorral, rizsecettel és sóval. Legyen pikáns, kellemesen savas a rizsecettől! Ezután tegyük hűtőbe picit összeérni, pihenni a tálalásig.

Ezután tegyünk fel egy nagy fazék vizet a tésztának, tegyünk bele egy kevés sót. Ha felforrt, a sobatésztát kevesebb, mint egy percig főzzük, majd bő hideg, esetleg jeges vízben hűtsük le!

Kényes tud lenni a hajdinalisztes tészta, bánjunk vele körültekintően, ezért mindenképpen hűtsük, ha nem azonnal dolgozunk vele! Ha elkészült, tegyük félre.

A sertésszűzet vékony szeletkére vágjuk, pácoljuk egy kevés szójaszósszal, kevés olajjal, friss gyömbérrel és fokhagymával. Azonnal, pácolás után, kevés olajon tűzforró wokban vagy serpenyőben hirtelen megpirítjuk egy-két perc alatt.

Ha elkészült, újramelegítjük, közben ízesítjük halszósszal és osztrigaszósszal, hozzáadjuk az aprított újhagymát, cukorborsót. A zöldségeket épp csak melegítjük, majd rádobjuk a tésztát.

Frissen, tűzforrón tálaljuk a pikáns, roppanós ecetes jégcsapretekkel! Nagyon gyors, de rendkívül ízletes fogás!