Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Pikáns pulyka satay dinnyesalátával és fetasajt-krémmel

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Pikáns pulyka satay dinnyesalátával és fetasajt-krémmel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Pulyka satay

A darált pulykahúst egy keverőtálba tesszük, és alaposan beízesítjük! Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, reszelt gyömbért, a lime levét és reszelt héját, Cayenne borsot, őrölt köményt, karikákra vágott újhagyma zöldjét, valamint pár csepp Worcester szószt.

Alaposan összedolgozzuk, és a jobb kezünkkel tyúktojás méretű, szabálytalan formájú gombócokat készítünk.
Majd ezeket a gombócokat félbe vágott hurkapálcára szúrjuk, a kezünkkel pedig alaposan rányomkodjuk. A hurkapálcával együtt elősütjük tűzforró serpenyőben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A tepsin hagyva várakozhatnak, amíg elkészülünk minden más hozzávalóval, és csak az utolsó pillanatban sütjük készre, előmelegített, 190 °C-os sütőben, 8–10 perc alatt.

Dinnyesaláta
A dinnyék héját és magját eltávolítjuk, Majd dobókocka méretűre daraboljuk, Egy keverőtálba tesszük. Jöhet hozzá egy Többi hozzávaló van! Vékonyra szeletelt lila hagyma, félbe vágott olajbogyó, kockára vágott és héj nélküli, kockára vágott paradicsom, piros paprika Husu és a Kézzel összemorzsolt feta sajt kisebbik része. Enyhén sózzuk, borsozzuk, csurranásnyi balzsamecetet és olívaolajat öntünk Ra. Hűtőszekrénybe tesszük 20-40 percre, hagyjuk, Hogy Egy Kicsit összeérjen.

Fetasajt-krém A feta sajtot Kézzel picit összemorzsoljuk, sózzuk, borsozzuk, Majd Kevés tejfölt és olívaolajat adunk hozzá, és Egy kézi turmixszal elkezdjük keverni Simara. Ha kellően sima és krémes kanalazhatóan, finomra vágott bazsalikommal ízesítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tálalás
A dinnyesalátára darabolt, sós mandulát hintünk. A fetakrémet mellérakjuk Egy kis edénykébe, borsozzuk, pár csepp olívaolajat öntünk Ra. A salátát és a krémet is megszórjuk Frissen vágott bazsalikomcsíkokkal és Apró bazsalikomlevelekkel. A forrón érkező pulykasatay-pálcikákat halmozzuk Melle.