Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Pikáns burgonyaleves pirított gyufatésztával és kolbásszal

Levesek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

80 Perc
(23)
Elkészítési idő
Nehézség
23 Pontszám
Pikáns burgonyaleves pirított gyufatésztával és kolbásszal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 80 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Első lépésként 200 Celsius-fokos sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben, szárazon megpirítjuk a gyufatésztát.
Néhány perc, míg kissé elszínesedik és felszáll az illata. Ha elkészült, vegyük ki, hagyjuk kihűlni.
Közben finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát lassan párolunk-pirítunk egy kevés kacsazsíron.
Adunk hozzá aprított paradicsomot és erőspaprikát, néhány percig tovább pároljuk, végül felöntjük egy kis fehérborral, szórunk rá egy kanál fűszerpaprikát is, ízesítjük sóval.
Ha felforrt és a bor is kissé elpárolgott, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 8-10 cm-rel ellepje az alapot.
Főzzük 5-10 percig, közben egy serpenyőben alaposan pirítsuk meg a burgonyát szintén egy kevés kacsazsíron! Ha külön lepirítjuk, egyrészt extra íz kerül majd a lébe, másrészt nem lesz morzsalékos, szétázós a burgonyalevesben!
Ha szépen megpirult a burgonya, hozzáadhatjuk a levesalaphoz. Amíg felforr a leves újra, addig a kacsazsíros edényben, amiben a burgonyát pirítottuk, süssük meg a vékonyra szelt szárazkolbászt, szinte chips-szerűre. Amikor kész, szalvétával bélelt edényben csepegtessük le a zsírját.

Ha újra felforrt a leves, akkor forraljuk még öt percig, majd adjuk hozzá a pirított gyufatésztát is. További öt percig főzzük, közben egy kis keményítős vízzel és pár kanál tejföllel sűrítsük be vékonyan. A tejfölhöz adjunk bátran a lobogó levesből egy-két decit, hogy a hőmérsékletek kiegyenlítődjenek!
Külön pirított ropogós kolbászkarikákat, néhány csepp citromlevet és ecetet teszünk bele, illetve megszórjuk bőségesen aprított petrezselyemmel és petrezselyemszárral. Forrón fogyasszuk!

Ha meghoztuk a kedvét még több recepthez, figyelmébe ajánljuk további magyar receptjeinket!