Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Paradicsomos zöldségleves sajtos, sült szarvacskatésztával és bazsalikommal

Levesek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Paradicsomos zöldségleves sajtos, sült szarvacskatésztával és bazsalikommal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Tészta
A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük. Közben a mascarponét elkeverjük a tojássárgájával, az olívával, apróra vágott bazsalikommal; reszelt, sós mandulával; reszelt parmezánnal, reszelt fokhagymával, sóval és borssal.
Hozzáadjuk a kifőtt, meleg tésztát, és elkeverjük. Kiolajozott porcelánformákba vagy henger alakú formába, sütőpapír- gyűrűbe töltjük a sajtos tésztát. Előmelegített, 190 °C-os sütőben sütjük 15 percet, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
Ha a sütőből kivesszük, hagyjuk picit hűlni a tálalásig.

Leves
Célszerű minden zöldséget előkészíteni, megtisztítani, jellegüknek megfelelően összevágni, felaprítani.
Ha mindennel készen vagyunk, kevés olíván a vékony szeletekre vágott lila hagymát, újhagymát és póréhagymát megpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, vörösbort, fűszerpaprikát, Cayenne borsot, fekete borsot is. Néhány perc elteltével hozzáadhatjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, a vékony szeletekre vágott édesköményt és szárzellert, a vékony karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, csicseriborsót is. Felöntjük a zöldségalaplével, felforraljuk, 10–15 perc alatt puhára főzünk minden zöldséget.
Az utolsó két-három percben adjuk hozzá a paradicsomokat, a félbe vágott koktélparadicsomot; a héj nélküli, apró kockákra vágott paradicsomot; az apróra vágott, szárított paradicsomot és a csíkokra vágott cukkinit, felaprított bazsalikomot. Ezeknek nem kell sok idő, ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk.

Tálalás
Mélytányér közepére tesszük a formából kiemelt, szépen összesült sajtos tésztát, és köré tálaljuk a forró zöldséglevest. Frissen őrölt borssal megszórjuk, kevés frissen metélt bazsalikomot is szórunk a tetejére. Ne felejtsünk el néhány csepp friss olívaolajat is csurgatni rá!