Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Paprikás savanyú káposzta egytál

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

45 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Paprikás savanyú káposzta egytál
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 45 Perc

A hagymát és fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A paprikát megtisztítjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Mindezt az olaj felében 5 percig pároljuk. Közben a darálthúst a maradék forró olajban darabosra és barnára pirítjuk, 1 teáskanál őrölt paprikával és sóval fűszerezzük.

A savanyú káposztát szita felett leöntjük, és jól lecsepegtetjük. Az ajvárt a zöldséghez adjuk és gyorsan megpirítjuk. Az alaplével felöntjük és felfőzzük. A darálthúst és savanyú káposztát a levesbe tesszük, sóval, köménnyel, a maradék őrölt paprikával és cukorral fűszerezzük. Lefedve kb. 20 percig párolódni hagyjuk.

A petrezselyemlevélkéket letépkedjük és felaprítjuk. Egytálételünket ízesítjük és 1-1 evőkanál tejföllel és némi petrezselyemmel tálaljuk.

Tipp: Aki csípősen szereti, használhat csípős ajvárt is vagy Harissa chili pasztát.