Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Pácolt, fűszeres, sült csirkeszárnyak coleslaw salátával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

120 Perc
(3)
Elkészítési idő
Nehézség
3 Pontszám
Pácolt, fűszeres, sült csirkeszárnyak coleslaw salátával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 120 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Coleslaw saláta
A káposztát leveleire szedjük, és vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát pedig durva reszelőn lereszeljük. A két zöldséget összekeverjük, és egy kávéskanálnyi sót adunk hozzá. Hagyjuk pihenni 30 percet, amíg levet enged, addig elkészítjük hozzá a majonézt.
Egy tojássárgájához elkezdjük hozzácsurgatni az olajat, miközben intenzíven kevergetjük és felverjük. Ha a tojás felvette az olajat, jöhetnek az ízesítők: reszelt ecetes torma, mustár, méz, ketchup, Worchester-szósz, citromlé, só és bors. Az időközben levet engedett káposzta és répa keverékéből kifacsarjuk a nedvességet, és hozzáadjuk a majonézhez. Elkeverjük, majd hűtőbe tesszük a tálalásig.

Fűszeres csirkeszárnyak
Nedves pácot készítünk. Ehhez kb. 1–1,5 liter vízbe szeletelünk egy fél fej vöröshagymát, fél fej fokhagymát, beletesszük a sót, cukrot, héjasan felkarikázott citromot, héjasan felszeletelt gyömbért és egész borsot. Az így kapott fűszeres levet felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A csirkeszárnyat feldaraboljuk, és a pácba tesszük. Egy éjszakát tartjuk hűtőben. Egy éjszaka elteltével kivesszük a pácból a szárnyat, és szárazra töröljük.
Amíg szárad, készítünk egy kenegetőt is. Összekeverjük a mustárt, mézet, sót, borsot, pár csepp citromlevet és reszelt héját, reszelt fokhagymát és dióolajat.
Egy tepsire sütőpapírt terítünk, rátesszük a csirkeszárnyat, és alaposan beecseteljük a kenegetővel. 200 °C-os, előmelegített sütőben sütjük, sütés közben többször forgatjuk, kenegetjük. Aranybarnára sütjük kb. 25-35 perc alatt.

Tálalás
Amíg sül a szárny, gyorsan készítünk egy kis frissítő, ropogós keveréket. Kevés pisztáciaolajba teszünk apróra vágott mazsolát, pirított és aprított pekándiót, finomra vágott lila hagymát, újhagyma zöldjét, frissen őrölt borsot és reszelt citromhéjat.
A sütőből érkező forró csirkeszárnyat a frissítő keverékkel és a coleslaw salátával tálaljuk.