Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Őszi zöldséges egytál petrezselymes pesztóval

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

50 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Őszi zöldséges egytál petrezselymes pesztóval
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 50 Perc

A tököt, zellert, répát és hagymát meghámozzuk, a tök magjait és rostos belsejét eltávolítjuk. A hagymát finomra, a többi zöldséget nagyobb darabokra kockázzuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és széles gyűrűkre vágjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, a torzsáját meghámozzuk, és nagyobb darabokra kockázzuk.

A tököt, zellert, répát, hagymát, pórét és a brokkoli torzsáit 1 evőkanál forró olajban megdinszteljük. Forró alaplével leöntjük, sóval, borssal, majoránnával és citromhéjjal fűszerezzük és felfőzzük. Lefedve 10 percig lassan pároljuk. A brokkoli rózsáit és a levestésztát hozzá adva további 8-10 percig lassan pároljuk.

Közben a mandulát felaprítjuk és serpenyőben zsír nélkül megpirítjuk. A petrezselyem levélkéit letépkedjük és a maradék olajon finomra pürésítünk. A fokhagymát meghámozzuk és szétpasszírozva hozzáadjuk, sóval és kevés citromlével ízesítjük. A pesztót a levesben elkeverjük és tovább ízesíthetjük.