Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Olasz kenyérlepény friss ricottával, mortadellával, olívaolajjal

Egyéb

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(4)
Elkészítési idő
Nehézség
4 Pontszám
Olasz kenyérlepény friss ricottával, mortadellával, olívaolajjal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Elkészítjük a kenyérlepény tésztáját, célszerű egyből egy konyhai dagasztógép keverőedényét használni: a lisztet és a búzadarát alaposan összekeverjük szárazon, majd egy kis fészket képzünk a közepébe. Ide beletesszük a cukrot, élesztőt, kefirt és villával lazán összedolgozzuk, adunk hozzá egy kevés vizet is.

Ha tejfölsűrűségű a keverék a liszt közepén, elkezdjük dagasztani a géppel. Miközben kever a gép, adjuk hozzá a sót, olajat és a maradék vizet. Alaposan kidagasztjuk.
Ha elkészült, hagyjuk duplájára kelni, ez akár lehet két-két és fél óra is!
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, négybe elvágjuk, és kis bucikat gyúrunk belőle.
Konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk megint duplájára kelni a bucikat. Közben a sütőt maximum fokozatra állítjuk és egy kerek, pl. almás pités porcelánedényt felfordítva a sütőbe teszünk, hogy az is forrósodjon fel!

Kézzel kis, pizzaszerű, vékony korongokat lapítgatunk a tésztából, a tetejét megszórjuk egy kis sóval és kakukkfűvel, majd egy gyors mozdulattal forró kerámiára tesszük, és csukjuk is be a sütő ajtaját!
Pár perc alatt sül majd meg, ha szép hólyagos, imitt-amott odakapott, el is készült!
Langyosan locsoljuk meg olívával, morzsoljunk rá friss ricottát, pár levél rukkolát, mortadelát és locsoljuk meg pesztóval!

Határozott mozdulatokkal, éles késsel cikkekre vágjuk, azonnal fogyasztjuk!