Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Nyári zöldségraguval sült negyedelt csirke

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Nyári zöldségraguval sült negyedelt csirke
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

A csirkét négy, egyenlő részre vágjuk:
Először félbe, a gerinc és pontosan a mell mentén, majd a sréhen, közvetlen a mell mellett bontjuk külön a comb és mell-szárny részt is.
Az így kapott, gusztusos, csontos csirkerészeket alaposan besózzuk.

Minden zöldséget, a cukkinit, padlizsánt, piros húsú paprikát, póréhagymát, patiszont, vöröshagymát, paradicsomot is igyekezzünk egyforma, kb. 1,5 cm-es darabokra, kockákra vágni, hogy majd egyenletesen süljenek meg a sütőben!

Ha kész a zöldség, nagyméretű, széles, magas falú serpenyőben, kevés olíván pirítsuk elő szép aranysárgára a csirkedarabok mindkét felét, borsozzuk, oldalanként kb. 2-3 percig sütjük. Ha elkészültünk, vegyük a ki csirkéket és a forró, sercegő olajban pár percig forgassuk át a zöldségeket is.
Ízesítsük friss, durvára aprított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, fokhagymával, sóval és borssal. Egy nagyobbacska porcelántálba rendezzük el a zöldséget, tetejére pedig a negyedelt csirkéket, bőrös felükkel felfelé.
Pár csepp olívával locsoljuk meg, hintsük meg egy kis citromhéjjal és morzsolt kakukkfűvel, kevés borssal és egy kis sóval.

Tegyük előmelegített, 190 Celsius-fokos sütőbe, kb. 35-45 percre, míg a csirke szépen megsül és a zöldségragu is szépen megpárolódik a csirke szaftjában.

Azonnal, forrón tálaljuk. Kiváló, könnyű, fehérjedús, de mégsem kifejezetten megterhelő, laktató fogás!