Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Narancsos-olajbogyós csirkecomb

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

70 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Narancsos-olajbogyós csirkecomb
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 70 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Két narancsot kifilézünk, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, fokhagymát, olívaolajat, a finomra aprított zöldpaprikát, gyömbért, mézet, végül pár levél petrezselymet. Egy botmixerrel simára pürésítjük. A csirkedarabokat sóval ízesítjük, egy hűtőtasakba tesszük, és ráöntjük a pácot. Minimum fél órát pihentetjük a hűtőben.

Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és a vékonyra szeletelt hagymát is beletesszük. Megsózzuk, majd lassan, kíméletesen aranyszínűre karamellizáljuk. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.

A csirkéket kivesszük a pácból, egy olajjal kikent tepsire tesszük, a pácból egy kicsit ráöntünk, mellészórjuk a karamellizált hagymát, borsozzuk, és egy – héjastul – vékonyra szeletelt narancsot is teszünk hozzá, majd kb. 45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor megszórjuk az olajbogyóval, aprított friss petrezselyemmel, a felkarikázott újhagymával, esetleg további néhány narancsfilével. Sütőtök vagy édesburgonyapüré illik hozzá a legjobban köretként.