Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

„Nagyon gazdag” almás rétes túrókrémmel

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
„Nagyon gazdag” almás rétes túrókrémmel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

A vajat feltesszük egy teflonserpenyőbe és megbarnítjuk: szép lassan habzásig hevítjük, sózzuk. Ha felhabzik, addig sütjük, míg a jellegzetes dióillata felszáll, és zsemleszínű lesz a vaj. Ha ez megtörténik, kisebb edénybe öntjük, és hagyjuk picit hűlni.

Közben a búzadarát is zsemleszínűre pirítjuk az olajon, sózzuk, és a búzadarához képest dupla mennyiségű tűzforró vízzel felöntjük, az edényt letakarjuk, és hagyjuk párolódni 5-6 percig.
Az almát héj nélkül, vastag lyukú reszelőn reszeljük, és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A mazsolát és diót durvára vágjuk. Kiterítjük a réteslapokat, és gazdagon beecseteljük a barnított vajjal. Megszórjuk a mazsolával, dióval, valamint rászórjuk a kézzel szárazra csavart reszelt almát és a pergősre párolódott búzadarát. Végül egy kis barna nádcukorral, reszelt citromhéjjal is meghintjük.
Szorosan feltekerjük, mintha kakaós csiga volna, a feltekert rudat ismételten beecseteljük a vajjal.
Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon 30-40 percig, míg roppanós aranybarna nem lesz a rétes.
Amíg sül, elkészítjük a túrókrémet: turmixba tesszük a túrót, a kikapart vanília magját, a porcukrot, a tejfölt, és turmixolni kezdjük. Közben adagoljuk hozzá a tejfölt, hogy könnyen tudjuk turmixolni.
Ha elkészült, felvert tejszínhabbal lazítjuk.

A tűzforró, roppanós, porcukorral megszórt rétessel tálaljuk.