Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Mogyorós puffancs vaníliás sajtkrémmel és vörösboros gyümölcsökkel

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

45 Perc
(6)
Elkészítési idő
Nehézség
6 Pontszám
Mogyorós puffancs vaníliás sajtkrémmel és vörösboros gyümölcsökkel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 45 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Első lépésként előmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra és két darab, egyenként hat darabos fém muffinforma minden lyukába teszünk fél centiméternyi napraforgóolajat és betesszük a sütőbe! Együtt hevítjük a sütőt és a formákat, felhevítjük az olajat benne!

Közben elkészítjük a tésztát, a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a gint vagy vodkát, az átszitált lisztet, csipet sót és a darált földimogyorót. Alaposan kikeverjük, sűrű palacsintatésztaszerű masszát kell, hogy kapjunk. Ha felforrósodott a sütő és az olaj is, a tésztát elosztjuk a 12 muffinformába, majd azonnal visszatesszük a sütőbe. 20 percig sütjük, míg felpuffad és aranybarna nem lesz!

Közben a mascarpone sajtot habosra keverjük a tejszínnel és a krémsajttal, keverés közben hozzáadjuk a porcukrot és vaníliarudak kikapart magját is, ha elkészült, eldobható habzsákba tesszük, aminek végébe csillagcsövet tettünk, és hűtőbe tesszük.

A vörösbort felforraljuk a cukorral és hozzáadjuk az aprított aszalt áfonyát és meggyet is.

Pár percig forraljuk együtt, míg a gyümölcsök kissé megpuhulnak, de nem főnek szét, közben sűrítjük egy kis keményítős vízzel. Ha kellően besűrűsödött, félretesszük.

Az elkészült puffancsokat kivesszük a sütőből, rácsra tesszük hűlni.

Ha langyosra hűltek a puffancsok, melyek teljesen amorf formában sülnek ki és rendszerint lyukas a belsejük, megtöltjük sajtkrémmel. A meleg vörösboros gyümölcsökkel tálaljuk!

Ha meghoztuk a kedvét még több recepthez, figyelmébe ajánljuk további desszert receptjeinket!