Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Mézes-mustáros csirkeszárnyfalatok, joghurtos kevert salátával

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Mézes-mustáros csirkeszárnyfalatok, joghurtos kevert salátával
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Csirkeszárny
Kevés mézet, mustárt, csipet fűszerpaprikát, olívaolajat, sót és borsot összekeverünk. Beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezgetjük a szárnyakat, előmelegített, 190 °C-os sütőben sütjük, míg szépen megbarnul és egyúttal meg is puhul. Ez nagyjából 25 perc. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk a salátával.

Kevert saláta
A joghurtöntethez a joghurtot kevés citromlével, reszelt citromhéjjal, finomra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, sóval és borssal ízesítjük. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a saláta.
Tetszőleges zöldeket, zöldségeket válogassunk, amit megkívánunk, pl.: madárbegysalátát, rukkolát, római kötözősalátát, koktélparadicsomot, lila hagymát, sárgarépát, uborkát, cukkinit stb. Mindent előkészítünk: a salátát megmossuk, átválogatjuk, a lila hagymát cikkekre, a cukkinit, a sárgarépát, az uborkát hámozóval vékony szalagokra vágjuk. Ha mélyíteni szeretnénk a saláta ízét, a cukkinit mindenképpen pirítsuk meg a lila hagymával és a vékonyra szelt sárgarépával! Várjunk, míg egy picit kihűl, csak azután keverjük a hozzá a többi hozzávalót!
Meglocsoljuk a joghurtos öntettel, és azonnal fogyasztjuk a csirkeszárnnyal.