Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza a receptekhez

Mézes krémtúró vaníliás-fehérboros almakompóttal

Desszertek

Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
Elkészítési idő
Nehézség
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Az almákat meghámozzuk (a héjukat nem dobjuk el), az alma húsát szép, apró kockákra vágjuk, és egy kis citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
Közben az almakompóthoz feltesszük a fehérbort és a vizet, teszünk bele egy kevés barnacukrot, a vanília kikapart magházát, a tisztított almák héját és néhány karika citromot. A felére redukáljuk a folyadékot, ha elkészült, leszűrjük, és egy kis vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük.
Ha elkészült, hozzáadhatjuk a kockákra vágott almát és egy percig forraljuk, hogy egy kis hőt kapjon az alma, de ne főzzük túl! Ha elkészült, lehűtjük és félretesszük tálalásig.

Közben elkészítjük a krémtúrót.
A túrót elkeverjük a mézzel, a joghurttal, és kézi turmixszal simára turmixszoljuk. Ha elkészült, egy kevés frissen felvert tejszínhabbal könnyítjük.
Csatos üvegekbe töltjük a krémes-habos túrókrémet, kb. kétharmad részig, majd a tetejére ujjnyi vastagságban kanalazunk az aranyló almakompótból.

Hűtőbe tehetjük, és bármikor kivehetjük, mikor megkívánjuk.