Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Lisztmentes, francia csokoládétorta, mangókompót, mangósorbet

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 Perc
(6)
Elkészítési idő
Nehézség
6 Pontszám
Lisztmentes, francia csokoládétorta, mangókompót, mangósorbet
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy 20–23 cm-es tortaformát.
Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a felaprított csokoládét és a felkockázott vajat, majd átöntjük egy nagy üvegtálba. Pár perc alatt szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a cukrot, sót, végül egyesével az egész tojásokat, és elektromos kézi keverővel elkeverjük. A tortaformába öntjük a masszát, és 25 perc alatt készre sütjük. Ekkor még lágynak fog tűnni, de a hűlés során megdermed. Előző este a legpraktikusabb elkészíteni.

A kompóthoz apró kockákra vágjuk a mangót és az epret, majd összeforgatjuk a reszelt gyömbérrel, a mézzel és a citromlével. A torta mellé kínáljuk a kompótot és mangósorbet-t.