Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Lepény alma- és sertésjava töltelékkel

Vendégváró falatok

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Lepény alma- és sertésjava töltelékkel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 90 Perc
Információ a további időkről:

plusz hűtés és lehűlés ideje

Elkészítés:

A 125 g vajat felkockázzuk és liszttel, 1 lapos teáskanál sóval, sütőporral és 3-4 evőkanál hideg vízzel gyorsan simára összegyúrjuk. A tésztát kb. 1 órára hűvösre tesszük.

Közben a hagymát meghámozzuk és karikára vágjuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A hagymakarikákkal együtt 1 evőkanál forró vajban kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. Sóval és borssal fűszerezzük, mézet csepegtetünk rá és 1 percig karamellizálódni hagyjuk, aztán kiszedjük. A sertésjavát megmossuk, leitatjuk és 24 vékony szeletre vágjuk. A maradék vajban kevergetve kb. 4 percig pirítjuk, rozmaringgal, sóval és borssal fűszerezzük. Balzsamecettel felöntjük és hagyjuk lehűlni.

A tésztát kevés liszten 3 mm vékonyra nyújtjuk. 12 kört (10-12 cm Ø) szaggatunk belőle és muffin-sütő kizsírozott mélyedéseibe rakjuk, többször megszurkáljuk. Mindegyikre 1-1 szelet filét és hagyma-alma-zöldség réteget terítünk. Tejszínt, tojást, sót és borsot elkeverünk, ráöntjük, a maradék filészeletekkel betakarjuk, sajttal megszórjuk. A lepényeket előmelegített sütőben 200 °C fokon kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón vagy hidegen szervírozzuk.