Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Kukoricás pulyka-egytál

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Kukoricás pulyka-egytál
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 45 Perc

A főzőhagymát és répát meghámozzuk, a főzőhagymát keskeny csíkokra, a répát vastag szeletekre vágjuk. A paprikákat megtisztítjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A chilit megtisztítjuk, kimagozzuk és finomra aprítjuk.

A pulykafilét megmossuk, a nedvességet leitatjuk, inakat eltávolítjuk, és nagy darabokra felkockázzuk. A vajat és olajat nagy fazékban felmelegítjük, a húst körben hirtelen megpirítjuk, majd kiszedjük. A hagymát, répát, paprikát és chilit forró sütőzsírban kb. 5 percig pirítjuk. A húst a zsírba visszatesszük és sóval és csípős őrölt paprikával fűszerezzük. A csirkealappal felöntjük és felfőzzük, aztán lefedve kb. 10 percig lassan pároljuk.

A kukoricát lecsepegtetjük, a leveshez adjuk és kb. 5 percig lassan pároljuk. A levest intenzíven ízesítjük. A koriandert felaprítjuk, a levesbe szórjuk és tálaljuk.