Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Krémes túrótorta bogyós gyümölcsökkel

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

60 Perc
(1)
Elkészítési idő
Nehézség
1 Pontszám
Krémes túrótorta bogyós gyümölcsökkel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra.
Egy nagy keverőtálban elektromos kézi keverővel összedolgozzuk a krémes túrót, a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a vaníliát, a lisztet, végül a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük. Egy 23-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, kissé kiolajozzuk, majd beleöntjük a masszát. 40 percig sütjük. Ekkor még lágynak tűnik a közepe, de a hűlés során megszilárdul.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen szeletelhető. A tetejére halmozzuk a gyümölcsöket.