Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Kolbásszal töltött karaj petrezselymes zöldborsófőzelékkel

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 Perc
(11)
Elkészítési idő
Nehézség
11 Pontszám
Kolbásszal töltött karaj petrezselymes zöldborsófőzelékkel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 60 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A karaj elkészítése: a húst éles késsel bemetszük úgy, hogy szét lehessen nyitni, mint egy könyvet. Fokhagymás petrezselyempürét készítünk: botmixerrel pépesítjük a petrezselymet, a reszelt fokhagymát, az olajat és a mandulát. Az előkészített karajt kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A belső részét megkenjük a petrezselyemkrémmel. Ráhelyezzük a kolbászt, és felgöngyöljük, konyhai zsinórral azonnal rögzítjük, ha stabilabbnak érezzük, hústűvel is lezárhatjuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, amikor forró, körbepirítjuk benne az egész megtöltött, kötözött karajt. Amikor minden oldalán szép piros, áttesszük egy tepsibe, és 190 Celsius-fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt pihentetjük.

A zöldborsófőzelékhez egy lábasban felolvasztjuk a vajat és az olívaolajat. Üvegesre dinszteljük az újhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük az alaplével és a tejjel, ízesítjük sóval, majd kb. 10 perc alatt megfőzzük. Kiemeljük a zöldborsó kb. egyharmadát, leturmixoljuk a két csokor petrezselyemmel (turmixban vagy botmixerrel), majd visszaöntjük a főzelékhez, ezzel sűrítünk.

Ha meghoztuk a kedvét még több recepthez, figyelmébe ajánljuk további magyar receptjeinket!