Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Kefír panna cotta mézes őszibarackkal

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

20 Perc
(2)
Elkészítési idő
Nehézség
2 Pontszám
Kefír panna cotta mézes őszibarackkal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 20 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A panna cottához a zselatinlapokat tíz percre hideg vízbe áztatjuk. Közben lereszeljük a citromokat (bio, kezeletlen).
A vizet és a mézet egy kis lábasba tesszük, összeforraljuk, és pár perc alatt szirupot főzünk belőle. A zselatint alaposan kinyomkodjuk, és a szirupban feloldjuk. Hozzáadjuk a simára kikevert kefírhez. Belekeverjük a reszelt citromhéjat.

Poharakba töltjük és legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára behűtjük.

Az őszibarackot és a nektarint felkockázzuk, összeforgatjuk a mézzel és a citrom levével és héjával, végül tálaláskor a panna cottára kanalazzuk. Áfonyával díszíthetjük.