Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Karamellizált kalács, forró eperrel, krémsajttal

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

30 Perc
(37)
Elkészítési idő
Nehézség
37 Pontszám
Karamellizált kalács, forró eperrel, krémsajttal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Széll Tamás

Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a tejszínt és tejet, elkeverjük.

Ezzel el is készült az úgynevezett Royal krém. A kalácsokat kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a Royalba. Hagyjuk ázni kb. 5-6 percet, majd vegyük ki és egy rácson hagyjuk kicsepegni belőle a felesleget.

Közben karamellizálunk egy kis cukrot, rádobjuk a cikkekre vágott epret, és meglocsoljuk egy kis brandy-vel vagy konyakkal.

Pár percig forraljuk, míg a cukor elolvad, az eper kissé összeesik és levet enged. Ha kész, félretesszük.

Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, majd a kalácsok mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük a vajban. Ha elkészült, visszatesszük a rácsra, megszórjuk cukorral és egyszerű kézi lángszóróval rá karamellizáljuk a cukrot. Ha nincs kézi lángszórónk, akkor a serpenyőben piruló kalácsra szórunk cukrot és így pirítjuk tovább, mindkét oldalát.

Addig tálaljuk, amíg meleg és ropog a karamell a kalácsok tetején. Ráforralunk az eperre, és gazdagon rámerünk a kalácsok tetejére. Egy nagy kanál krémsajtot is teszünk rá. Kiváló, rendhagyó édes-sós reggeli. Ínyencek egy kis borsot is tekerhetnek rá.

Ha meghoztuk a kedvét még több recepthez, figyelmébe ajánljuk további desszert receptjeinket