Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza a receptekhez

Kapros túrókrém, sós (stanglival)

Szendvicsek

Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

10 Perc
Elkészítési idő
Nehézség
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 10 Perc

A receptet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ajánlja

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a megmosott, apróra vágott kaprot és a sót, majd alaposan kikeverjük. Használhatunk szárított vagy fagyasztott kaprot is.

TUDNIVALÓK:

  • A receptet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ajánlja
    A szendvicshez minden esetben szükséges valamilyen plusz zöldséget is hozzáadni (pl. zöldpaprika, paradicsom, retek, uborka, salátalevél, újhagyma, esetleg csíra stb.).
  • A lehetőségekhez mérten, a kenyér és a péksütemény magvas termék legyen, a rosttartalom fokozása érdekében.
  • A reggelikrémek készítésénél a tejfölből vagy a joghurtból mindig annyit szükséges felhasználni, hogy a krémes jelleg meglegyen.
  • A só használata minimális legyen, hiszen néhány alapanyag (pl. sajt) önmagában is elég sós.
  • Változatosan használjuk a fűszereket!
  • Az alapanyagok választásánál a Lidl üzletekben kapható alapanyagokat javasoljuk használni.