Bevásárlólista Kedvenc receptek
« Vissza

Kalózok és hercegnők keksze

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

100 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Kalózok és hercegnők keksze
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Lépések

Főzési idő: 100 Perc
Információ a további időkről:

perc plusz a hűtés és a kihűlés ideje

Szükség lesz még Aromata sötőpapírra és fagyasztó tasakra is.

Vajat, cukrot, vanillincukrot és sót krémesre keverünk. A tyúktojásokat egyenként beleverjük. A lisztet és sütőport összekeverjük, ezzel kicsit összegyúrjuk és a tésztát kb. 2 órára hidegre tesszük.

A tésztát adagonként kevés liszten kb. 5 mm vastagra nyújtjuk. A tészta feléből koronákat (kb. 4 x 5 cm), másik feléből halálfejes kalózzászlókat (kb. 6 x 8 cm) szaggatunk. Sütőpapírral fedett sütőlapon előmelegített sütőben 175 °C fokon 15-17 perc alatt világosra és ropogós sütjük. Sütirácson hagyjuk kihűlni.
Porcukrot szitálunk és kevés vízzel sűrű, de folyós öntetté keverjük. Tetszés szerint egy részét ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük. Az öntetet fagyasztó tasakba tesszük. Egyik sarkán apró vágást ejtünk és a koronák szélét azzal kirajzoljuk. Cukor-gyönggyel díszítjük és száradni hagyjuk.

A csokoládé felaprítjuk, meleg víz felett megolvasztjuk, és fagyasztó tasakba töltjük és a kalózzászlók peremét körberajzoljuk, majd száradni hagyjuk.