Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Joghurtos palacsinta mézes-gyömbéres körtekompóttal

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 Perc
(3)
Elkészítési idő
Nehézség
3 Pontszám
Joghurtos palacsinta mézes-gyömbéres körtekompóttal
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A palacsintatésztához elektromos keverővel simára keverjük a joghurtot, az egész tojást, a cukrot, mézet, lisztet, sót, reszelt citromhéjat, valamint a szódabikarbónát (amelyet egy teáskanál vagy facsarásnyi citromlébe teszünk, ettől feloldódik és felpezseg). Egy nagy serpenyőben kb. 2 evőkanál olajat forrósítunk fel, majd elkezdjük kisütni a palacsintákat: egy-egy púpos evőkanál masszát teszünk bele, ez magától szép, szabályos, kb. 8 cm átmérőjű körformára terül. Lefedjük, és addig sütjük az egyik oldalán, ameddig kissé megpirul, a teteje pedig elveszíti nyersességét, és kissé megdermed, kb. 3 percig. Megfordítjuk, és a másik oldalán is kb. 3 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre helyezzük, leitatjuk. Kisütjük az összes palacsintát, minden második sütés után konyhai papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, és friss, 2 evőkanálnyi olajat teszünk bele.

A körtekompóthoz összeforraljuk a vizet a mézzel, a citromlével és a gyömbérrel. Néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott körtét. Addig főzzük, amíg a körte megpuhul, de még feszes.

A palacsintát a kompóttal és a mézzel, valamint vaníliával kikevert joghurttal tálaljuk.