Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Joghurtos karalábéfőzelék sült csirkemellel

Főételek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 Perc
(3)
Elkészítési idő
Nehézség
3 Pontszám
Joghurtos karalábéfőzelék sült csirkemellel
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 90 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A csirkemellből éles késsel két filét vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben mindkét oldalán, vaj és olívaolaj keveréken megpirítjuk, végül fedő alatt készre sütjük. A csontot egy nagy lábasba tesszük a meghámozott sárgarépával, gyökérrel és hagymával együtt, 40 perc alatt gyors alaplevet készítünk.

A karalábét meghámozzuk, egyenletes méretű kockákra vágjuk. (Szeletelés közben citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg!) A leszűrt húslevest felforraljuk, hozzáadjuk a karalábékockákat, valamint a petrezselyemzöld szárát, és fedő alatt kb. 15–20 percig főzzük, amíg a zöldség megpuhul.

A karalábét leszűrjük, a felét félretesszük, a másik felét turmixgépbe rakjuk, felöntjük a főzőlé felével, és hozzáadjuk a blansírozott (forró vízbe mártott) petrezselymet és a joghurtot. (Szükség szerint öntünk még hozzá a levesből, ha túl sűrűnek találjuk.) Az így kapott petrezselymes pürével összekeverjük a félretett karalábékockákat. Sült csirkemellel tálaljuk.