Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Joghurtos-fűszeres almatorta

Desszertek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

80 Perc
(2)
Elkészítési idő
Nehézség
2 Pontszám
Joghurtos-fűszeres almatorta
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 80 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

A sütőt előmelegítjük 180 °C -ra. Először a tojásokat és a cukrot egy elektromos kézi keverővel habosra keverjük, majd jöhet a joghurt és olaj. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, végül a joghurtos masszába tesszük. Összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, sót és a narancshéjat, azután belekeverjük a joghurtos masszába. Egy sütőpapírral kibélelt, kiolajozott, 23 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük. 180 °C -on kb. 55-60 percig sütjük, tűpróbáig. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, lefedjük alufóliával. Szeletelés előtt legalább langyosra hűtjük. Adhatunk mellé vaníliás joghurtot és almakompótot is. Az alma nedvessége miatt ez a sütemény napokig szaftos marad.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg.