Bevásárlólista Kedvenc receptek Kedvenc receptek
« Vissza

Jégsaláta csípős-édes húsraguval

Saláták és köretek

Értékelés Kedvencekhez

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 Perc
(0)
Elkészítési idő
Nehézség
0 Pontszám
Jégsaláta csípős-édes húsraguval
Nyomtatás Ajánlás

Recept hozzáadva a Kedvenceihez.

A recept már a Kedvencei között van.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Lépések

Főzési idő: 30 Perc

A recept szerzője: Mautner Zsófi

Az almaecetből, mustárból, agávészirupból és az olívaolajból klasszikus salátaöntetet keverünk, amit egy csipet sóval és borssal ízesítünk. A jégsalátát és az endíviát megmossuk és nagyobb darabokra, csíkokra szeleteljük. Összeforgatjuk a salátaöntettel. A húsraguhoz egy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, gyömbért és újhagymát. Néhány másodpercig pirítjuk, majd jöhet hozzá a darált hús. Dobva-rázva pirítjuk, közben egy kis tálkában elkeverjük a szójaszószt, az agávészirupot, a reszelt gyömbért és a chilit. A húsra öntjük, és addig pirítjuk, amíg a szósz kissé sziruposra, fényesre sűrűsödik rajta, kissé karamellizálódik. Ha száraznak találjuk, kevés alaplével vagy vízzel hígíthatjuk. Forrón a salátára öntjük, és összeforgatjuk. Keverhetünk bele néhány szem koktélparadicsomot is. Megszórjuk az újhagyma zöldjével és pirított mogyoróval. Ehhez a salátához kifejezetten jó a jégsaláta és az endívia, mert ezek elég feszesek és ropogósak, nem fonnyadnak össze a húsragu hőjétől.